AMD VT PROBLEM

35 pts.
Tags:
AMD
Virtualization
So I have an AMD ryzen 5 1600 and I installed nox so I enabled vt on my computer but whenever I play a game the game just crashed. And I installed bluestacks too but still the game crashes, even my computer crashes too. Can anyone please help me?
0

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

Discuss This Question: 7  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.
  • ToddN2000
    Is it all games or just a few? It may have something to do with your processor being to powerful to emulate the Android app. The speed may be causing the crashes.
    135,515 pointsBadges:
    report
  • ToddN2000
    Poked around a bit and found there are still some apps that will not run even with everything set properly. Someone reported even Snapchat wont run..
    135,515 pointsBadges:
    report
  • ag2108
    Thank you for your reply. Yes, all games crash. I have tried to set the advanced settings to low but still crashes.
    35 pointsBadges:
    report
  • Subhendu Sen
    Check compatibility or system requirements before install/play a game. When you download/install a game you can check all system required details on the same web site.
    141,290 pointsBadges:
    report
  • ag2108
    Ok, so I have checked the system requirements and my PC can handle the games. But the games just keep crashing on all the android emulator.
    35 pointsBadges:
    report
  • Subhendu Sen
    Several reasons might there. Have you updated device software while forgot to download games updates? It may be happened, when Wi-Fi/broadband connection is slow/ unstable, specially Wi-Fi. Also check the internal memory if it runs out at the time of playing.
    141,290 pointsBadges:
    report
  • ag2108
    @ToddN2000 & @Subhendu Sen thank you for your help, I have found that the problem was because of AVG's antivirus software was interfering with my VT. I have uncheck the "Enable hardware-assisted virtualization" and now everything is working fine. Thank you very much.
    35 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following

Share this item with your network: