Unreadable spool file

380 pts.
Tags:
AS/400
AS/400 Spool Files
iSeries Navigator
Hi all, after I restore some objects on our dev machine using the backup from our prd. I did try to have a copy of the spool file as a report. I use iSeries Navigator to get it from my users spool but when double checking its content its looks like some kind of an encrypted file but I can see the details I used for the restoration. Can any body can help me to check how can I make it as a normal text?

Software/Hardware used:
as400 V5R4M0

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Discuss This Question: 11  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • philpl1jb
    " i use iseries Navigator to get it from my users spool."  <cr>  When you view it in Navigator how does it look?  <cr>  What application did you view it with?
    49,940 pointsBadges:
    report
  • joverparas
    i only used notepad and msword 2003.but even on the machine while checking my spool file it looks the same with the notepad.
    380 pointsBadges:
    report
  • ToddN2000
    Some times backing up and restoring on to a machine under a different release can cause issues. Are the two machines running under the same OS and release? If you are just tring to restore specific spoolfiles or OUTQ objects from the backup you could try restoring them to lib QTEMP on the machine it was backed up on. Then check it out there or move it to another work area. Does this need to be on the other box?
    11,050 pointsBadges:
    report
  • joverparas
    *****<Are the two machines running under the same OS and release?>Yes they do run both on V5R4M0******< Does this need to be on the other box?>Yes it has to be moved on the other box for it will be used for development purposes.I will try to restore it on QTEMP and see if it will fix my problemThanks ToddN2000 for your suggestion
    380 pointsBadges:
    report
  • TomLiotta
    ...it has to be moved on the other box for it will be used for development purposes.   How can a restored spooled file be used for "development"? Why can't you just generate a spooled file on that system and use that spooled file for whatever you are developing?   ...but I can see the details I used for the restoration.   What does that mean? Where do you see them? What do you see?   In order to help in any useful way, we need to know the spooled file definitions on both systems. That needs to include the printer file definitions on both systems as well as device descriptions if specific devices are part of the printer file definitions. We don't know if definitions that were used to generate the printer data stream on the first system will make sense on the second system.   When you say it looks "encrypted", we need to know what that means. Show us a few dozen characters from Notepad. You said you used iNavigator and Notepad; does that mean that you used drag and drop from iNav? If it looks "encrypted", it could be an ASCII/EBCDIC issue or it could be a printer data stream issue (e.g., AFPDS or *USRASCII) or something else.   Also, what is the iSeries Access version on your PC and what is its Service Level?   Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • joverparas
     5722SS1 V5R4M0 060210                  äeäJäFäéähän¢øãnç¬ñ½                                  13/02/03 15:40:30        s×ìý´   1  äeäJäFäéähäná3 . . :   F0006       F0401       F3003       F4201  á¡ã2äÝäbäJäÝäÞäì . :     e¤´ý´éhnájb¤×  . . . :   *ALL  çqãð . . . . . . . :   TAP02  äLäÞäèäìäw . . . . :   *MOUNTED  å¥(|ç¾çS . . . . . :   351here is a sample of the things im telling you guts,i dont know if this are ASCII but i think its not but im not really sure. Iseries Access Version 5 Release 4 Modification 0 service levelS120465
    380 pointsBadges:
    report
  • joverparas
    and i mean is that we are using the objects that i restored for the development not the spool files. the spool files are needed for the some reports
    380 pointsBadges:
    report
  • TomLiotta
    Before you do anything else, you need to get a decent fix pack applied to iSeries Access. Yours is extremely old and should have been updated at least six years ago. After applying the latest available for V5R4, try retrieving the spooled file again. -- Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • TomLiotta
    It looks as if the two systems are not fully compatible or that your PC is not compatible. The literal constants in the spooled file are okay, but the data values are not. That might indicate a language or CCSID incompatibility. For example, the data values might be generated on a system that has a valid setting for QCCSID or some language system value, but the other system is set for QCCSID 65535 or doesn't have the same language attributes. Can you retrieve a similar spooled file from the first system to your PC and view it with Notepad? -- Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • TomLiotta
    Correction.. The latest service pack is now three years old, not six years. -- Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • joverparas
    i will try to update the iSeries access once i got back in the office. and try it again. i think language incompatibility might be one factor as this reports are for a japan based company. but i did try digging up from those old reports of ours but it was not having the same issue. I've have tried retrieving the file from the first source but still the same result.I very much appreciate all the help guys. Thanks
    380 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following