Tape drive showing Interface error

125 pts.
Tags:
AS/400
DUPTAP
EKM
Encryption
Tape Drive
Hi. . . I have this tape drive attached to an EKM server for encryption is showing this error everytime I do a DUPTAP Message . . . . : Condition of source/sink object TAP05 not valid. Cause . . . . . : The condition of the source/sink object is not valid. The affected operation value is X'4001' and the primary object is TAP05. The condition is not valid for one of the following reasons: -- Source/sink object associated with a create, destroy, modify, or request input/output (I/O) instruction is not in the correct condition to run this operation. -- An independent ASP number was specified for the instruction and the independent ASP is not varied on. -- A pointer to an independent ASP LUD was specified for the instruction and the independent ASP is not varied on" The tape drive in fact is attached to two EKM servers where the other act as a failover incase a timeout occurs while connecting to the first one. Hence, I was wondering where this IO error is coming from.

Software/Hardware used:
AS400,EKM
ASKED: May 2, 2010  5:04 AM
UPDATED: June 15, 2010  1:09 AM

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

Hi, just getting back on this. We have concluded that its a hardware error, quite confusing. Just changed the tape drive to isolate the problem and instantly, everything is working fine. Hope it goes on for good :-). . . thanks everyone.

Discuss This Question: 3  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • TomLiotta
    You don't tell us whet the message ID is, but I can only assume that it is MCH5203. I assume you don't have an iASP associated with your DUPTAP request because that would be too easy to track down. So it looks as if the tape drive "...is not in the correct condition to run this operation." Have you verified that DUPTAP is a valid operation for this configuration? Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • Davidmichel
    As a test, remove the connection from the other system.
    570 pointsBadges:
    report
  • Jerico
    Thanks for the inputs. . . Duptap should be a valid function for this as the encryption method is completely transparent to the ISeries. And yes, the message ID is MCH5203, what do you mean by "don’t have an iASP associated with your DUPTAP " As David suggests, yes I just disabled the encryption and everything works fine. The confusing part is that, the problem is intermittent. . . I just notice that the error only happens when the duptap is submitted thru WRKJOBSCDE. If I do a SBMJOB. . its successful.
    125 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following