System i v6.1 FTP

5 pts.
Tags:
AS/400
FTP
System i

I've been receiving data since 2003 with FTP that runs from a CL program.  Recently upgraded to a new machine with V6R1 OS/400.  Began getting EPSV error message. Added 'SENDEPSV 0' after the 'USER' line.  This got rid of the EPSV error message but now get:

227 Entering Passive Mode (74,254,143,170,17,110)
550 File 'FileName.OIN' not found.

I have an old V5R1 and I can still consistently download the file running the same CL program with the same FTP commands (without the new 'SENDEPSV 0').  Can't find any information on other changes that might be required in V6R1.  Any help would be greatly appreciated!

Thanks,

DKIverson

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

CRTDTAARA DTAARA(QUSRSYS/QTMFTPEPSV) TYPE(*LGL) AUT(*USE) - disables EPASV

Discuss This Question: 4  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • WoodEngineer
    We are running FTP every day on our 6.1 machine.
    Command sequence is:
    pasv
    user  xxxx yyyyy
    put  somefile
    close
    quit


    6,680 pointsBadges:
    report
  • ToddN2000

    How is the connection being made, by IP address or host name? Where is the file coming from and where is it to be stored? There may be an issuer if the file is from a different release and you are trying to save it in a more current one.

    11,245 pointsBadges:
    report
  • WoodEngineer
    Todd, is your question for me or DK? 
    Connection is by IP address to a bank's computer which is not an IBM i.
    File is generated on the IBM i.  It is a simple, flat file.

    I am trying to remember the change required when we went from V5R4M0 to 6.1  It was a tiny change with big results.  It may have been a system setting.

    Perhaps another member can shed light on this.
    6,680 pointsBadges:
    report
  • ToddN2000

    The questions were for Dkiverson. 

    Just a thought after reading it again,are you receiving this file with a replace option? I would just double check that the destination  for the file is on your new system and you have authority to it. What format is the original file in? Not sure if the transfer needs to be in binary mode and if it's a SAVF then you may need to change the target system release when the SAVF is created.

    11,245 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following