System i Access Windows 7 V6R1 install error 1713

355 pts.
Tags:
Client Access
iSeries error messages
iSeries V6R1
System i
System i Access
V6R1
Windows 7
I'm installing System i Access for Windows V6 R1 M0 on a Windows 7 machine and I'm getting the "Error 1713...cannot install one of its required products" error.  I've tried deleting the installed objects, cleaning the registry, rebooting and installing.  No Luck. This is the first problem in about 100 identical installs.  What am I missing?

Software/Hardware used:
System i Access V6 R1 M0; Windows 7

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

My first thought is that your Windows 7 Machine is missing the following update/install package, Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistribution Package. This assumes Windows 7 32-Bit. Reboot, then try the install of Access i again.

http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=200B2FD9-AE1A-4A14-984D-389C36F85647&displaylang=en

Are you installing all the components of System i Access? If not, which ones are you attempting to install? Is this an initial install of the application or patches being applied to the System i software?

Regards. D.

Discuss This Question: 5  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • Jackcollins
    If you are installing over the network try mapping the install location to a "drive letter".
    10 pointsBadges:
    report
  • Marz
    Good suggestions but so far no luck. We've installed the C++ patch, and we've tried mapping a drive letter and installing from the DVD, still no progress.
    355 pointsBadges:
    report
  • Marz
    Final Answer: We wiped the hard drive and reloaded the Windows OS. Works fine now.
    355 pointsBadges:
    report
  • Add1
    I there any other way, without wiping the Windows data? I have tried by installing VC++ package, but still this doesn't work. Will appreciate the prompt answer . Thanks.
    10 pointsBadges:
    report
  • graybeard52
    I had trouble getting V6 to install on Win7. On a suggestion from an IBMer, I installed CA V7 instead, and that worked fine.
    3,115 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following