Server hangs when adding a network adapter after a P-V

5 pts.
Tags:
Network Adapter
VMware
Did a P-V on a windows 2003 SP1 system.  When adding a network card, the OS hangs and the only way to get it back is to reboot the system.

 

Any idea what is preventing the system from adding the network driver?



Software/Hardware used:
VMware convertor

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

Hi

After you did the P2V, did you remove the old hidden devices in Device Manager? If not, try:

In CMD, type “set devmgr_show_nonpresent_devices=1″ hit enter

Type “devmgmt.msc” hit enter

Device Manager will open, click View>Show Hidden devices

Now remove all the old physical hardware no longer present on the VM. Leave the RAS Async Adapter if it is still there.

Shutdown the VM, add the new NIC while it is off and boot up.

PS – Also make sure VMware Tools is installed on the VM.

Discuss This Question:  

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following