Problem Connecting Virtual Machine to Network.

45 pts.
Tags:
Windows Server 2008 R2
Here is my Situation, I have installed two Virtual Machine in VMware as Follows windows 2008 R2 Enterprise and R2 Standard in office. Now i have problem connecting both to my Network. As soon as i configured Static IP on the either Virtual Machine Windows choose it as unidentified network and gives it Public Network Firewall profile.even after turning firewall off in Host and Guest machine still there is no Access to my Network from Virtual Machines.

Software/Hardware used:
VMWare

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Discuss This Question: 4  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • carlosdl
    What VMWare product are you using ?In case  you are useing VMWare server or workstation: How is networking configured in the VMWare console for those VMs ?
    70,200 pointsBadges:
    report
  • 27Dudely
    I am using VMware Workstaiion 9. Well currently i have connected Windows 2008 R2 enterprise with Host-only and windows 2008 R2 Standard with Bridge with host. Let me know if you need more information. 
    45 pointsBadges:
    report
  • carlosdl
    Using "bridged" networking should make them work.  Try fixing them one at a time.  Turn the VM off, change the networking settings on the VMWare console, start the VM and assign it the IP address.
    70,200 pointsBadges:
    report
  • 27Dudely
     Thank you for your answers. it did work I used briged network on the one R2K8  enterprise and I have configured NAT on the other R2K8 standard edition. It is not unidentified network any more. Now i have another problem my VM have multiple IPv4 even after i assign static IP.Below is how it looks.  I do not know how to get rid of this Autoconfiguration Connection-specific DNS Suffix: Description: Intel(R) PRO/1000 MT Network ConnectionPhysical Address: ‎00-0C-29-6D-FA-82DHCP Enabled: NoAutoconfiguration IPv4 Address: 169.254.79.207IPv4 Subnet Mask: 255.255.0.0Autoconfiguration IPv4 Address: 192.168.1.50IPv4 Subnet Mask: 255.255.255.0IPv4 Default Gateway: 192.168.1.1IPv4 DNS Server: IPv4 WINS Server: NetBIOS over Tcpip Enabled: YesIPv6 Address: IPv6 Default Gateway: IPv6 DNS Server:
    45 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following