MSExchange Transport error in event viewer

30 pts.
Tags:
Exchange 2003
Exchange Transport Rule
Service Control Manager
Windows Server 2003
I'm getting the following error showing up in event viewer in Server 2003 - Error MSExchangeTransport Routing Engine/Server Event 999. This shows uop every 30 -60 secs. When I click through to the error it states 'Routing failed to acquire the handle to the existing key container within default cryptographic service provider (CSP)'

Also MSADC service controller error 8108 is showing every 5 mins. Click through and it states 'The initialization process failed'

Exchange is up and running and emails are being sent and received ok.

Please can anyone advise.

Thanks. 



Software/Hardware used:
Microsoft Server 2003
ASKED: July 6, 2011  3:13 PM
UPDATED: March 31, 2012  10:12 PM

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Discuss This Question: 4  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • ErroneousGiant
    Have you been messing with encryption on the server? Or migrating from SBS?
    3,120 pointsBadges:
    report
  • Visualspirit
    No, encryption has not changed and the server has not been migrated. We had an issue recently with the back up where the log files in the mdbdata folder filled the hard drive. The back up had not been purging the files. This was resolved a few weeks ago.
    30 pointsBadges:
    report
  • Technochic
    Did the issue begin during the time of that mdbdata issue or since then? What was doent to resolve it? What troubleshooting have you done so far so we don't suggest anything you have already tried?
    57,010 pointsBadges:
    report
  • Visualspirit
    I cannot be sure it began since the mdbdata issue. The files in mdbdata were not being purged basically because nothing was being backed up as task scheduler had become corrupted and NTBackup would only work if you did not do a scheduled backup. I have not really done any troubleshooting as I have no idea to what the error relates.
    30 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following