ISeries Client Access Issue

5 pts.
Tags:
AS/400
AS/400 Client Access
Hello: I am hoping someone can help me an issue I am having at work trying to connect via IBM's Client Access (Version 5.9 for Windows) to a remote iSeries server. Here is the issue: We currently connect to a remote iSeries server using Client Access without any problems. However, this server is due to be retired and will be replaced with a new server. The remote, public IP address will change but it will still be in the same range (72.xxx.xxx.251 is the IP of the new server, old server is 72.xxx.xxx.249). The new server is currently up and running but I am unable to connect to it. When I go to verify the connection in System i Navigator I get the following errors: Attempting to establish connection:
  • CWBC01003-Sockets error, function connect() returned 10060
  • CWBC01048-A firewall blockage or time-out occurred trying to connect to the System i
  • CWBC01006-Unable to connect to server mapper
  • CWBC01011-Remote port could not be resolved
  • CWBC01008-Unable to connect to server application Central Client, returned 10060
These errors repeat for all the various types of connections Client Access is trying to establish. Verififcation on the old server works just fine. My first troubleshooting attempt was to try to connect from outside our network to make sure there wasn't an issue on the iSeries itself. I was able to connect without a problem from both home and from my iPad using a cellular connection.I then looked at our Sonicwall firewall to see if there were any rules blocking the new IP and found that the IP range (72.xxx.xxx.246 to 72.xxx.xxx.252) is set to allow all communication and protocols/ports to pass thru in both directions.The next step I tried was to download and install Mocha TN5250 to see if I could connect using that. Lo and behold I was able to connect without any problem which leads me to believe that the issue is with Client Access. Has anyone seen anything like this before and are there any suggestions on what steps I should take to try and correct this? Using Mocha is not an option here and we do need to get Client Access working on the new server.Thanks very much!

Software/Hardware used:
ISeries

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

Is IBM i Access for Windows installed on the new server ?
Are host servers and TCP servers started ?

Discuss This Question: 1  Reply

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • ToddN2000
    When you try and log in via Client Access, do you get a pop-up window asking for a ID/PWD combo? If not do you have a default set up? It may be that the ID/PWD is not on your new box or may be disabled.
    11,820 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following