how to configure iseries navigator with Windows 7(32bit)

370 pts.
Tags:
iSeries
iSeries Navigator
Management Central
     I was just issued a new pc desktop with Windows 7 as OS and im having a problem using i-Series Navigator. The iseries access version i have is version 5 release 3 Modification level 0 Service Level SI30707.I'm prompted with the message "Unable to complete the connection to central system 192.xxx.xxx.xxx". This is when i use Management Central and connect to the central system. I get my statistics here and im having a problem now extracting the info i want. i try to isolate the problem which i initially thought was related to network but upon checking the connectivity, i found no problem. I also thought about firewall but according to our security info administrator, it's not interrupting my connectivity to the AS400. So, im thinking that the cause maybe Windows 7. Before this new pc desktop, the previous one i have was installed with a Windows XP and i don't encounter this problem. Your assistance please. Thanks.

Software/Hardware used:
i-Series model 820;V5R3M0 OS

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Discuss This Question: 8  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • BigKat
    I do not believe that Client Access and Win7 are compatible yet
    7,845 pointsBadges:
    report
  • NickHutcheson1
    If I remember correctly, you need to remove the old and load the new. But, you should update the version, release, mod and service pack on both the iSeries and the pc side. Life will be easier. You may have to then reconfigure (again, delete the old, create the new) connections. Management Central, ODBC, etc.
    1,380 pointsBadges:
    report
  • andyhumphreys
    iSeries Access client as released with i version 6.1 with the latest service pack installed, is supported for Windows 7. This software should also quite happily function when used in conjunction with V5R3 and above installed on the server. I would suggest that if you have up-to-date software maintenance, you could order either 6.1 or later FOC, and just try the client out? There is speculation also that most common functions of iSeries Access for V5R4 may work on Windows 7, but it is NOT supported by IBM and won't be.
    465 pointsBadges:
    report
  • BigKat
    oops, sorry, I meant to say that version of CA not CA in general. Thinking faster than I can type again!
    7,845 pointsBadges:
    report
  • danmd5systemad
    I think i'll try the suggestion of Andyhumphre. Do you have the website link where i can download the version 6.1 service pack? I think i'll try that option. Thanks.
    370 pointsBadges:
    report
  • danmd5systemad
    I already downloaded the 6.1 service pack SI42423_32 to update client access but when i install it to my PC, i get the error "ERROR 2869. The dialog SetupError has the error style bit set, but is not an error dialog." How do i solve this error? Thanks.
    370 pointsBadges:
    report
  • TomLiotta
    Is User Account Control (UAC) enabled on that PC? If so, can you disable it and try again? ERROR 2869. The dialog SetupError has the error style bit set, but is not an error dialog. That might be trying to report 'error 2869' improperly. If so, the dialog that is trying to report the error is setting the error style bit when it shouldn't; so the actual error is not properly reported. (Maybe.) Tom
    125,585 pointsBadges:
    report
  • danmd5systemad
    I already solved this, with the assistance from IBM support, they just advice to uninstall the i-Series Client Access for Windows  ver 5 r3 M0 and install a newer version i-Series Client Access ver7 r1 from installer CD and it's now working. I just need the installer CD to make it work. I thought before that the service pack will do but it didn't. Case close.
    370 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following