HMC V7R3.2.0.1 connection problem

345 pts.
Tags:
HMC
Hi,

I am trying to connect to HMC using client access.On the configure PC5250 screen I use the following:

a Update the System Name to the HMC host name or TCP/IP address. b Set the port number to 2300. c Press the Properties button.

The properties button will launch the Connection dialog shown below. Do the following: a Set the User ID sign on information to Use default User ID, prompt as needed . b Set the User ID to Q#HMC . c Set the Security to Not secured . d Click OK , OK

When I click on connect,the emulator prompts me to put the password for Q#HMC.In normal circumstances it should never prompt for the Q#HMC password and instead straightly give the 'Welcome to HMC remote 5250 Console' from where the HMC console can be accessed.

But instead it keeps on prompting for the Q#HMC password.

I was able to access the HMC Console earlier from the very same laptop.But recently this has stopped working and instead started prompting for Q#HMC Password.

Please can somebody help me on this.

Many Thanks

Hughes Williams

 

 



Software/Hardware used:
HMC

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

Hi Hughes

I used this document to set my remote 5250 console:

http://www-912.ibm.com/s_dir/slkbase.NSF/08fd1858d4f8a6a68625715300631eb2/18ea920b18f17de486256f9d0057ead0?OpenDocument

Hope this helps.

Tina

Discuss This Question: 2  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • Hugheswilliams
    Hi Tina, The document lists connecting to HMC thru SSL. I am using non SSL and I was able to connect earlier.Recently this has stopped working and it always prompts me to put the password for Q#HMC. Under normal circumstances ,it should never prompt to put the password for Q#HMC. I am unable to figure out this problem and I am exactly following the IBM instructions as stated above. The only change which could find in my laptop is a new version of CA has been installed.The older version of CA also exists.When only the older version was installed I was able to connect.But after the newer version has been installed,the prompt for Q#HMC password has started coming. Any clues. Do I have to check anything on my laptop or in the hosts file etc. Regards Hughes
    345 pointsBadges:
    report
  • Rbogar
    Just a suggestion - we have found using WRQ Reflection's 5250 emulator much less troublesome than IBM CA for remote console use. Just point it to port 2300 at the HMC IP or DNS name and it works every time.
    415 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following