FTP error on site commands as400 to as400 transfer

20 pts.
Tags:
AS/400
Networking
I disribute files between a number of AS400's. As part of the procedure I send a remote command to restore the files. The remote command stopped working. The time difference between the two transfers (successful and not) was 2 hours and in the middle of a busy work day. No changes were made to operating systems of firewalls. This is the error message: 505 Security server forbids SITE commands. Contact admin. this is received immediately after log on

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

1 – Did it fail on ALL of the 400’s or just some?

If it failed on ‘ALL’ then the change was at your end – authentication (you did say right after login).

If it only failed on some systems, then they changed. Patch or Antivirus or malware blocker, or updated ACL.

Good luck.

============================================================

You might manage the AS/400s, but you apparently don’t manage the network. The message isn’t coming from one of your as/400s; it’s coming from a firewall. See the <a href=”https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solutionid=10022.0.2917673.2504701″>Forcing the File Transfer Protocol (FTP) Security Server to allow unsafe commands from the client</a> document from Check Point for instructions on how to handle the situation.

Note that “handling” it might not be possible. It makes good sense not to allow your technique to work over FTP. Use a better method of applying updates.

Tom

Discuss This Question: 2  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • KarenL
    It has failed on 2 of my systems one a few months ago and the other two weeks ago. I manage both networks and am the only one to apply changes - there were none. I even detached firewalls to check the problem - and it still exists.
    20 pointsBadges:
    report
  • Snapper70
    Do you need to use the SITE command to initiate the job on the remote AS/400? I've always used the QUOTE RCMD sbmjob() to get something going on the remote site, and never had a problem with it.
    920 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following