Exchange 2003 user can’t receive external e-mails

347940 pts.
Tags:
Microsoft Exchange 2003
SMTP Email Address
SMTP Errors
Some new created users cannot receive e-mail from outside. smtp;550 5.1.1 : Recipient address rejected: User unknown in relay recipient table

Software/Hardware used:
Exchange 2003

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

I would compare everything in the new users’ profiles in AD to known working profiles to see if you can find the differences. Also do you use a third party filtering service such as Message Labs? Have they sent emails to external addresses successfully? I know Message Labs has an address registry which blocks new users until they send an external email which then registers that email address as valid.

***
what you could also check on their account is what email address is assigned and primary. go into active directory users and computers. open the account. go to the EMAIL ADDRESSES tab. This will show all email addresses assigned to that account. It could be possible that when you created the account that it only assigned the X400 address and not your normal username@domain.com address. This is how we block our internal users from getting email from outside.
let me know if that helps!

buddyfarr
***

Discuss This Question: 3  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy
  • Msxhange
    Hi there, I have a problem with my email service (External).... I have Win 2003 Server and Exchange 2003. I also have a proxy as my firewall. I have direct SAT via STP singapore. Upon a recent Routing Issue, my Internet service was restored and External Email Service never restored. My Internal EMail is ok. I cannot sent and Receive Emails externally. When I use MXToolBox and use Mail Diag, it displays error msg "Reverse DNS FAILED! This is a problem''. Can anyone please help...
    30 pointsBadges:
    report
  • James Murray
    I've found the problem as simple as a mis-spelling of the email addres in the X400 Address
    1,795 pointsBadges:
    report
  • James Murray
    Msxhange... this is a different error... but are your reverse DNS zones setup correctly? Is your DNS in general working correctly?
    1,795 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following