AS/400 Screen Prints not working

5 pts.
Tags:
AS/400
We installed a new print server and now our AS/400 screen prints aren't working. All settings are the same and if we directly install a printer to a PC by adding an IP Port, the screen prints work fine. But once we install the printer through the print server, it does not work. I installed iSeries Access for Windows v6.0 on the server. If i do a screen print from the server (Not using a PDT), it prints. But from my local PC, also not using PDT, all I get are light dots. I've tried each PDT available to me, but nothing prints at all. When I open the printer "See What's Printing", I can see that the job hits the queue and goes away, but the printer never moves. The new print server is running server 2012. We have tried printing to Lexmark, HP, and Konica-Minolta printers with the same results.

Software/Hardware used:
Server 2012, iSeries Access for Windows 6.0, iSeries Access for Windows 5.7

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

Discuss This Question: 3  Replies

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.
  • azohawk

    I have run into this in the past. What has worked for us is to go through the print configuration on client emulator ( iSeries Access for Windows ) has seemed to solve the issue.

    You did not indicate what OS the workstation is on.  IBM has clearly stated that the old Client Access is not supported for Win10. As new PTFs are released (for IBM and MS) there are more and more reported issues.

    Since Client Access is considered to be stable (no enhancement and only the most critical of fixes) you might want to upgrade to the new product. If you are still on maintenance for your iSeries (at least I think you have to be on maintenance). If you have Client Access, you are entitled to the new Access Client Solutions product.

    2,735 pointsBadges:
    report
  • ToddN2000
    How is your print server defined on the iSeries?
    84,775 pointsBadges:
    report
  • Subhendu Sen
    Have your tried pinging? Are the connections and all configurations settings correct? Did the print server configured correctly? Have you asked directly for help to manufacturer/vendor's service center? At first how did it setup like done by you/from company's persons?
    89,270 pointsBadges:
    report

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following

Share this item with your network: