AS/400 inactive ethernet interface

15 pts.
Tags:
AS/400
Ethernet adapters
I recently brought an AS/400 back on line and the ethernet interface is shown as inactive. I have tried to start it to no avail. Nothing has changed on the software and it was working.
ASKED: February 6, 2008  3:33 AM
UPDATED: February 13, 2009  7:58 PM

Answer Wiki

Thanks. We'll let you know when a new response is added.

Have you used the WRKCFGSTS *LIN command to see if the line description is VARIED ON?

———————————————–

Line, Controller and Device should be varied ON

Then, type NETSTAT and use option #1 to check the status of the interface. You can also start/stop the interface from there.

Last thing – check the ethernet connection at the NIC.

Regards
Mike

Discuss This Question:  

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when members answer or reply to this question.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to:

To follow this tag...

There was an error processing your information. Please try again later.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Thanks! We'll email you when relevant content is added and updated.

Following