The ranting of an IT Professional

Jan 22 2011   2:52PM GMT

XenApp 6 ““An error occurred while making the requested connection”

Jason Tramer Jason Tramer Profile: Jason Tramer

Here is the issue. Xenapp 6 you are unable to launch any app, you get the error “An error occurred while making the requested connection”. If you run a qfarm /load command from CLI you get a result of 20000. There can be several causes for this but more often that not it is related to licensing.

Make sure your citrix licensing server is set up correctly and then go into your computer policies and make sure you have specified your licensing server, port, and edition correctly.

This issue is mentioned in citrix hotfixes XA600W2K8R2X64002, and XA600W2K8R2X64029, however after running these and rebooting my IMA service would not longer start on my server. Since this was a standalone installation I went back into the XenApp 6 setup and created and joined a new farm and configured it identically and problem solved so I would guess this is just a bug.

 Comment on this Post

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when other members comment.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to: