The ranting of an IT Professional

Feb 28 2011   7:21PM GMT

VM’s black screen after migration to hardware version 7

Jason Tramer Jason Tramer Profile: Jason Tramer

Had this issue recently with vSphere. I upgraded a VM to hardware version 7 and rebooted. It showed it rebooted but once it passed the windows splash screen it went to a black screen in the console. I was also unable to ping or RDP to the server. After rebooting it and finding the same thing, I booted into safe mode which worked ok. I wanted to reinstall VMWare tools but sadly Windows Installer does not work in Safe Mode.

I went into Device Manager and found a yellow exclamation on the NIC driver but the display driver showed fine (WDDM driver). I uninstalled and reinstalled both. The NIC driver reloaded as the same driver but showing no warning, the Display driver reloaded with a different driver, the VMWare SVGA II driver. After booting into normal Windows mode, everything was fine.

Quite the headache though

 Comment on this Post

 
There was an error processing your information. Please try again later.
Thanks. We'll let you know when a new response is added.
Send me notifications when other members comment.

REGISTER or login:

Forgot Password?
By submitting you agree to receive email from TechTarget and its partners. If you reside outside of the United States, you consent to having your personal data transferred to and processed in the United States. Privacy

Forgot Password

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an e-mail containing your password.

Your password has been sent to: